Wat zijn de verschillen in wolsoorten?

 

Wij hier bij de wollendekenwinkel. zijn duidelijk zeer gepassioneerd door wol. Het heeft een overvloed aan eigenschappen die het een duurzaam en langdurig product maken. Biologisch afbreekbaar, hypoallergeen, ademend en temperatuurregulerend, Wol is een natuurlijke keuze voor veel mensen over de hele wereld. Onze leveranciers betrekken wol voornamelijk uit Nieuw-Zeeland en Australië, omdat schapen in dit deel van de wereld doorgaans langere vezels produceren, die gemakkelijker te weven zijn en daarom een ​​gladder, zachter eindproduct creëren.

Terugblik op de Aabe dekens.

50 jaar gelden was Aabe wollenstoffen en -dekenfabriek uit Tilburg een begrip in Nederland. Heel veel Nederlanders had wel meerdere dekens in huis. Decennialang was het sociaal beleid van de Zo’n vijftig jaar geleden was de Tilburgse wollenstoffen en -dekenfabriek AaBe in heel Nederland een begrip. Iedereen had thuis wel een behaaglijke wollen deken van AaBe. Niet alleen de producten waren bekend, ook het sociaal beleid van de fabriek was decennialang voorbeeldig. 

In 1929 werd de fabriek opgericht door Adolf van den Bergh. Een fabriek werd gebouwd in Tilburg De naam Aabe zijn de initialen van de oprichter. Het logo wat toen is ontworpen wordt nu nog gebruikt. Deze fabriek ontwikkelt zich tot "Neerlands grootste dekenfabriek met bijna 1500 werknemers.
Helaas 1996 volgt het faillissement en maakt een doorstart met de nieuwe naam: AaBe Textiles Trading en levert nog steeds hoogwaardige dekens.